Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu gibi olur.
Mono blok beden binası grup sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin ciğerinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine bandajlanması ile sağlamlanmaktadır.
çatı karıni yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlar ve acil durumlarda yangın emniyetliğini artırır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez endüstriyel tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek kucakin kullanılmaktadırlar.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini Yangın çıkış kapısı istanbul sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
→ Yangın merdiveni baplarının otomatik kapanma özelliği olmalı ve panik amerikan bar, yaylı menteşe, kötü sızdırmaz fitili olmalıdır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapıları, yangın çabucak, binalarda bölümler arası yangın geçişini makul bir hengâm aralığında engellerken aynı zamanda insanların geçişine imkân sağlayıcı baplardır.
Yangın güvenliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha ali evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin olağandan izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun gönül ve varlık kaybına da erkân hevesliabilir.
Strüktürda yangın çıkması halinde flama ve duman yangın kapısı sayesinde özelliklerine bandajlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle Yangın Merdiveni Kapısı yerini belli eden levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.